Борис Джонсън, Макрон и принц Уилям скочиха срещу Суперлигата

"Подкрепяме футболните власти за налагането на евентуални санкции", написа британският премиер

19.04.2021 | 22:18 Редактор: Искра Ангелова

Новината за учредяването на Европейската Суперлига достигна и до политическите глави по света. Множество феновете и футболни специалисти пък упрекнаха 12-те клуба основатели на надпреварата.

Тя предизвика реакции и от страна на министър-председателят на Великобритания - Борис Джонсън и президента на Франция Еманюел Макрон.

Френският държавен глава приветства отказа за участие на клубовете от Лига 1 и призова световните организации да санкционират основателите на Суперлигата.

"Създаването на европейска Суперлига ще нанесе сериозна вреда на футбола. Подкрепяме футболните власти за налагането на евентуални санкции. Тази идея ще порази право в сърцето националните първенства и ще засегне феновете в цялата страна. Клубовете, които са се въвлекли в тази инициатива, трябва да се обърнат към феновете си и футболната общественост, преди да предприемат крайни действия", написа Джонсън.

А принц Уилям също разкритикува създаването на Суперлигата.

"Сега, повече от всякога, трябва да защитим цялата футболна общност - от най-високото ниво до основите - и ценностите на конкуренцията и справедливостта в основата ѝ. Споделям притесненията на феновете относно предложената Суперлига и вредите, които тя рискува да причини на играта, която обичаме", написа херцогът на Кеймбридж в Twitter.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК