Зрелище от класа: Макс Верстапен триумфира в екшъна на "Имола”

Следващият старт от сезона е Гран при на Португалия на пистата в Алгарве

18.04.2021 | 18:40 Редактор: Жаклина Иванова

Нидерландецът Макс Верстапен се доближи на една точка от лидера в генералното класиране Люис Хамилтън, след като спечели Гран при на Емилиа Романя. На пистата на "Имола" Верстапен направи страхотен старт и изпревари още на първия завой започналия от полпозишън Хамилтън, като до края не изпусна водачеството и на финала остави британския си съперник на цели 22 секунди зад себе си.

Състезанието бе белязано от зверска катастрофа с 330 км/ч в 34-та обиколка между пилота на Мерцедес Валтери Ботас и Джордж Ръсел с Уилямс, от която двамата останах невредими, но финландецът видимо бе бесен на съперника си и го удари с плесник по каската след удара.

Още преди това Хамилтън направи грешка, заради която излезе от пистата и колата му пое известни щети, като впоследствие шесткратният световен шампион успя да се изкачи до девето до второ място, но нямаше шанс да се бори с Верстапен. Друг британец - Ландо Норис с МакЛарън завърши на трето място и също се качи на почетната стълбичка, предаде БГНЕС.

"Изненадах себе си. Работихме много здраво върху това. В тези трудни обстоятелства свършихме страхотна работа", коментира Верстапен след надпреварата. Пилотът на Ред Бул вече има 43 точки, само една по-малко от лидера Хамилтън, който днес взе бонус точка, след като регистрира най-бързата обиколка. "За първи път от доста време допуснах грешка, но съм благодарен, че успях да закарам колата до финиш линията", сподели Хамилтън.

Следващият старт от сезона е Гран при на Португалия на пистата в Алгарве на 2 май.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК