Циципас разби Рубльов и триумфира на Мастърса в Монте Карло

22-годишният тенисист бе загубил предишните си два финала на това ниво

18.04.2021 | 17:27 Редактор: Жаклина Иванова

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас спечели първа титла от Мастърс сериите, след като победи руснака Андрей Рубльов с 6-3, 6-3 във финала на турнира в Монте Карло.

22-годишният Циципас бе загубил предишните си два финала на това ниво, но днес се представи страхотно срещу един от най-силните тенисисти от началото на годината.

В Монте Карло един срещу друг се изправиха двамата играчи с най-много победи в Тура през 2021, които бяха поделили предишните шест мача помежду си. Циципас доминираше на корта с агресивната си и солидна игра, за да стигне до чист успех след час и 11 минути. Гъркът бе особено солиден на собствен сервис, като загуби едва четири точки на подаването си в цялата среща. По този начин Циципас спечели титлата в Монте Карло, без да загуби нито един сет през цялата седмица, докато Рубльов, който отстрани 11-кратния шампион Рафаел Надал на четвъртфиналите, ще трябва да почака още за първата си Мастърс титла, пише БГНЕС.

С този успех Циципас излезе начело в надпреварата за Финалите на АТП в Торино в края на годината, докато Рубльов остава тенисистът с най-много победи през сезона - 24 срещу 5 загуби. Циципас е с баланс 22-5.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК