"Арда" пише история: Класира се на финал за Купата на България

Отборът се наложи над "Славия" с 1:0

13.04.2021 | 20:26 Редактор: Никола Симеонов

"Арда" е първият финалист в турнира за купата на България по футбол.

[sc: relatedarticles ids:222880 Тимът от Кърджали спечели реванша срещу "Славия" в София с 1:0 след нулевото равенство в първата среща.

Мачът започна на бързи обороти и още в 5-тата минута пред Спас Делев се откри добра възможност да открие резултата, но ударът му от десетина метра излезе в аут.

Славия отговори 120 секунди по-късно, когато след корнер Виячки опита атрактивно изпълнение, но страничната греда го лиши от попадение. Атаките продължаваха да се редят към двете врати, Светослав Вуцов показа рефлекс избивайки в корнер силен шут на Желев. "Арда" нанесе своя удар в 26-тата минута. След корнер изпълнен от Тилев най-съобразителен се оказа защитникът Алекс Петков и от няколко метра прати топката в мрежата. Белите бяха близо до изравняване в края на полувремето.

Тогава Желев фаулира Радослав Кирилов в наказателното поле и главният съдия Драгомир Драганов отсъди дузпа. От 11-те метра обаче капитанът  Димитър Рангелов не успя да преодолее Иван Караджов. Пропускът повлия на футболистите на Славия и през втората част, въпреки опитите им, така и не успяха да стигнат до попадение. А за крайния успех им бяха необходими две. Мисията се оказа невъзможна и "Арда" се класира за първия финал в своята история.     

В спор за трофея кърджалии ще се изправят срещу ЦСКА или "Лудогорец", които излизат в среща реванш утре от 18:30 в Разград. Първата среща на стадиона "Българска армия" завърши при резултат 1:1.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК