Кралев награди Илина Иванова за медала от Европейското първенство по таекуондо

По пътя към отличието тя записа две победи

13.04.2021 | 14:45 Редактор: Искра Ангелова
Кралев награди Илина Иванова за медала от Европейското първенство по таекуондо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на таекуондистката Илина Иванова. Тя достигна до бронзовото отличие в категория до 53 килограма на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени, което се проведе в София от 8 до 11 април.

По пътя към медала Иванова записа две победи над Джоди МакКю (Великобритания) и Деспина Пилаваки (Кипър), а в полуфиналната среща допусна поражение от защитаващата титлата си от последните два континентални шампионата и двукратна световна вицешампионка Татяна Кудашова-Минина (Русия). Това е първо отличие за нашата страна при жените от европейско първенство от 13 години насам.

Почетни плакети от министър Кралев получиха и треньорът на Илина Иванова – Николай Богданов и Виктория Иванова, която бе избрана за съдия №1 на шампионата.

В Европейското първенство взеха участие над 500 състезатели от целия континент. От 7 до 9 май София ще приеме европейската олимпийската квалификация, a през август в столицата ни ще се проведе Световното първенство за кадети. Страната ни ще бъде домакин и на Мултиевропейските игри с ранг G1 през юни, информираха от пресцентъра на ММС.

Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев обяви, че Илина Иванова ще смени категорията и ще се включи в олимпийската до 57 кг за квалификационния турнир. При жените ще ни представя и Николет Костова в категория до 49 кг. Министър Кралев пожела успех на нашите представители, които ще преследват участие на Летните олимпийски игри в Токио.

Снимка: Пресцентър на ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК