Победи за пловдивските "Локомотив" и "Ботев" срещу "Царско село" и "Ботев" (Вр)

"Канарчетата" постигнаха обрат срещу домакините от Враца

08.04.2021 | 22:18 Редактор: Десислава Атанасова

След двуседмична пауза, 23-ят кръг в Първа лига започна с два мача. В Пловдив "Локомотив" спечели срещу "Царско село" с 2:0, а в битката за оцеляване "Ботев" (Пловдив) надделя над "Ботев" във Враца с 2:1.

Победата дойде след пълен обрат, а пловдивчани са в серия от шест мача без загуба. Те започнаха по-добре срещата във Враца и дори можеха да открият резултата, но флагът на страничния съдия им спря с несъществуваща засада голова атака.

При първото си по-сериозно нападение домакините стигнаха до попадение. След разбъркване в наказателното поле Аргилашки отрази удар на Генов отблизо, но при добавката най-съобразителен се оказа Домовчийски и даде аванс на врачани.

Само две минути по-късно обаче равенството бе възстановено. След центриране от фаул топката стигна до Джонатан Перейра, който с техничен удар преодоля Костов за 1:1.

И през второто полувреме двата отбора продължиха да търсят успеха, но мачът бе решен пак в рамките на няколко минути.

Първо бе отсъдена доста спорна дузпа за домакините за нарушение на Янсон срещу Самир Аяс. От 11-те метра обаче Петър Атанасов загуби битката с Аргилашки.

Драмата стана пълна малко по късно, когато Мите Цикарски с глава след центриране от корнер донесе победата на "Ботев" Пловдив. С нея тимът е вече на 10-то място с 24 точки - на пет от опасната зона. 

"Ботев" Враца е на предпоследната 13-а позиция с 18 точки.    

"Локомотив" нямаше никакви проблеми с "Царско село" и бе тотален господар в срещата. "Черно-белите" натиснаха от самото начало и превъзходството им бе показано в средата на полувремето. Минчев узакони успеха на "Локомотив". С него отборът се доближи на 6 точки до лидера "Лудогорец" и дръпна с 3 пред ЦСКА, но има и мач повече от двата тима.   

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК