Юрген Клоп настоява: "Ливърпул" няма да пренебрегне Висшата лига

Едва 12 от възможни 39 точки постави мърсисайдци в тежка ситуация

07.03.2021 | 12:37 Редактор: Юлия Христова
Юрген Клоп настоява:

Юрген Клоп настоява, че "Ливърпул" няма да пренебрегне Висшата лига, дори и ако Шампионската лига му предлага по-добра възможност да играе в евротурнирите и през следващия сезон.

Едва 12 от възможни 39 точки постави мърсисайдци в тежка ситуация, като сложи край на защитата на титлата и остави тима в битка за място в топ 4. Спечелването на най-престижния европейски клубен турнир ще позволи на "червените“, но отборът има да извърви още дълъг път, тъй като му предстои осминафинален реванш срещу РБ Лайпциг след успех с 2:0 в първия мач. Клоп сподели, че няма да позволи Европа да измести от фокуса върху Висшата лига.

"Играем с Фулъм и три дни по-късно с РБ Лайпциг, като не сме се класирали за четвъртфиналите. Не мога да мисля за спечелването на Шампионска лига, когато преминаваме през този тежък период. Тази седмица имаме три мача, в края на сезона, с два дни между тях, четвъртък, неделя и сряда, и е трудно. Ще видим на кого ще заложим в неделя и тогава кой ще може да играе в сряда, но не сме се отказали от Висшата лига, това никога няма да се случи“, каза Клоп, цитиран от БГНЕС.

"Няма двубой, който да изиграем и загубим, и хората да си кажат "А, вижте с какъв състав са играли“. "Ливърпул" е твърде голям, твърде много хора се интересуват. Не играем при закрити врати без камери, а пред нашите хора и усещаме отговорността да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим. Ако това не се случи, хората ще си помислят "Това не е достатъчно“. Няма да променим поведението си“, добави германецът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК