Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа "Дейвис"

Тимовете си размениха по една победа в първите два мача на сингъл

06.03.2021 | 09:49 Редактор: Ралица Братанова
Министър Кралев подкрепи националите ни за Купа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи българския национален отбор по тенис в първия ден от двубоя срещу Мексико от Световна група 2 на Купа “Дейвис”, неофициално световно отборно първенство за мъже. Домакин на мачовете е зала “София”. Тимовете си размениха по една победа в първите два мача на сингъл.

В първата среща Димитър Кузманов се наложи само за 47 минути над Луис Патиньо с 6:1, 6:1. Първата ракета на страната ни за Купа “Дейвис” показа изключително мъжество и характер. Той излезе на корта, въпреки че по-рано днес неговият баща Савко Кузманов почина внезапно.

Във втората среща за деня Адриан Андреев загуби от лидера в мексиканския отбор Херардо Лопес Виясеньор с 6:3, 1:6, 2:6.

Днес предстоят нови три срещи. В 16.30 часа започва мачът на двойки. В него Адриан Андреев и Александър Лазаров излизат срещу Ханс Ач и Мигел-Анхел Рейес Варела. На сингъл Димитър Кузманов играе срещу Херардо Лопес Виясеньор, а Адриан Андреев се изправя срещу Луис Патиньо.

Крайният победител в сблъсъка между България и Мексико ще има възможност да се изкачи в по-горната група на Купа “Дейвис”.

София прие двубоите след като мексиканците отказаха домакинството през миналата година заради разпространението на Ковид-19 в страната. Тенисистите от двата състава, треньорите, техническите лица и съдиите са в т. нар. “балон”, за да бъде сведен до минимум рискът от заразяване за участниците. Министър Кралев поздрави организаторите от Българската федерация по тенис за отличното провеждане на турнира.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК