Без наши представители при жените на европейското по спортна гимнастика?

Подобен сценарии обмисля Българската федерация

05.03.2021 | 21:31 Редактор: Никола Симеонов
Без наши представители при жените на европейското по спортна гимнастика?

Ръководството на Българската федерация по спортна гимнастика обмисля възможността страната ни да бъде без представителки при жените на европейското първенство. Това съобщи генералният секретар на централата Йордан Йовчев.

Легендата в спортната ни гимнастика допълни, че в шампионата на Стария континент при мъжете България ще бъде представена от четирима гимнастици.

Домакин на континенталното първенство от 21 до 25 април ще е Базел (Швейцария).

одготовката за момента върви добре. Дейвид Хадалстоун  е с контузия, но травмата му не е сериозна. Той ще вземе участие във френското първенство, като ще се състезава за клуб Орлеан. Йордан Александров преди два дни се прибра от САЩ и сега се аклиматизира. В добра форма е и все още гони шанса си от световните купи и от европейското първенство да спечели квота за Олимпийските игри. Христос Маринов дава сериозни резултати на халки. Планираме на европейското да участваме с четирима гимнастици. За сега няма да казвам техните имена, за да не помислят, че местата са им гарантирани. С ръководството коментирахме, че към днешна дата при жените за европейското няма да заявим участие. Видяхме в Мерсин, на миналото европейско първенство, че нещата не се получават. Не искам да прозвучи грозно, но не искаме да ходим и всеки път само да се пробваме. Искаме сериозни резултати. Преди няколко дни приключи лагера на девойките. Надявам се те във времето да покажат тези желани резултати, защото ние за това мечтаем“, допълни легендарният ни гимнастик, цитиран от БНР.

Преди европейското първенство състезателите ни ще участват в държавния шампионат, който ще се проведе в Пловдив, а след него предстои световната купа във Варна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК