Акрапович излиза с променен състав срещу "Черно море" за Купата

Амос Юга е наказан за един мач за пет натрупани жълти картона

02.03.2021 | 11:40 Редактор: Искра Ангелова
Акрапович излиза с променен състав срещу

Доста промени ще направи треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович за днешното домакинство срещу "Черно море" спрямо състава, който стартира при загубата с 0:1 от "Лудогорец".

Амос Юга е наказан за един мач за пет натрупани жълти картона, като в Разград националът на ЦАР бе официално предупреден след последния съдийски сигнал за спречкване със съперник.

Това ще е втори двубой, който халфът пропуска, от общо четири през пролетта - на старта срещу "Славия" той изтърпяваше наказанието си за червения картон с "Левски" преди Коледа. В отсъствието на Юга и при контузиите на Жеферсон и Пеняранда единият дефанзивен полузащитник отново ще бъде преквалифицираният Тибо Вион, който след Нова година още не е действал на основната си позиция - десен халф-бек.

До него пък за първи път като титуляр ще излезе привлеченият през зимата Федерико Варела, пише "Тема спорт". Аржентинецът с испански паспорт номинално е плеймейкър, но на три пъти влиза като резерва и изигра 36 минути точно като опорен халф. Слабото представяне на Брадли Мазику срещу орлите пък ще му коства мястото за сметка на Греъм Кери. В атака до Жорди Кайседо за първи път сред 11-те ще попадне Бисмарк Чарлс, който записа дебют в Разград. За десен халф-бек ще се избира между Синклер и Йомов, които се представиха слабо срещу "Лудогорец".

В центъра на отбраната пък Гълъбов ще отстъпи мястото си на най-новото попълнение - Мено Кох. За Черно море в защита се завръща изтърпелият наказание капитан Даниел Димов, а зад нападателя шанс да започне ще има испанецът Педро Гарсия. В зависимост от развоя на мача схемата на варненци може да се промени дори към 4-1-4-1 с Васил Панайотов пред отбраната. Варненци са решени да играят по същия начин, както при гостуването си на "Армията" преди 10 дни, когато загубиха злощастно с 0:1.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК