Ще изследват в независима лаборатория всички добавки, приемани от плувците ни

Те продължават да твърдят, че не са вземали стероиди

25.02.2021 | 17:38 Редактор: Никола Симеонов

Близо 4 часа продължи изслушването на тримата национали по плуване, уличени в прием на допинг, пред Българската федерация по плувни спортове.

В пробите им беше открит използваният през 70-те години на миналия век анаболен стероид станозолол. Както за федерацията, така и за тях все още остава мистерия как забраненият препарат е попаднал в организма им. 

След изслушването стана ясно, че ще бъдат изследвани в независима лаборатория всички добавки, които спортистите са приемали на подготвителните си лагери.

Очаква се и резултатът от пробата на още една надежда на националния ни отбор по плуване - Габриела Георгиева. Тя е взета 18-ти февруари, тоест две седмици след тази на уличените плувци. По информация на Новините On Air има и пета проба, която е отрицателна - на звездата Калоян Лефтеров.

От федерацията заявиха, че имат пълно доверие на треньора и лекаря, но вярват и на състезателите. Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов продължават да са категорични, че не са приемали стероида.

Разследването продължава, допуска се и външна намеса.

Вижте повече по темата в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК