Светът скърби: Една година от смъртта на Коби и Джиана Брайънт

Двамата загина при катастрофа с хеликоптер

26.01.2021 | 22:13 Редактор: Ралица Братанова
Светът скърби: Една година от смъртта на Коби и Джиана Брайънт

Героите идват и си отиват, но легендите са завинаги. Тези думи принадлежат на Коби Брайънт – една истинска легенда в баскетбола, с която точно преди една година светът се сбогува, пише NBC.

Днес отбелязваме годишнината от хеликоптерната катастрофа в Калабасас, при която Коби Брайънт, неговата 13-годишна дъщеря Джиана, заедно с двама нейни юношески съотборници по баскетбол и още четирима възрастни, загинаха.

Оттогава всички се опитват да осмислят случилото се, а Националният съвет за безопасност на транспорта е насрочил заседание за 9 февруари, на което се очаква да обяви резултатите от разследването си за причината за катастрофата, пише Spectrumnews1.

Документите, публикувани досега, не са стигнали до никакви заключения относно действителната причина за катастрофата, което предизвика множество дела, заведени от роднини на жертвите на катастрофата, включително Ванеса – съпругата на Брайънт.

Тя е завела дело и срещу шерифската служба на окръг Лос Анджелис заради снимки от мобилни телефони, които са направени на мястото на катастрофата от служители, пише BloombergTV.bg.

Брайънт е едно от най-големите имена в световния баскетбол. С тима на Лос Анджелис "Лейкърс", където прекарва цялата си 20-годишна кариера, печели 5 титли и участва в 18 Мача на звездите. Той официално прекрати баскетболната си кариера през 2016 г.

Роден е на 23 август 1978 г. във Филаделфия, Пенсилвания, в семейството на Пам и Джо Брайънт, който също е професионален баскетболист. Когато е едва на шест години, семейството му се мести в Италия, където баща му продължава да играе професионално баскетбол, а Коби се научава да говори италиански и испански. Освен това се превръща в почитател на футбола, като любимият му отбор е "Милан".

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК