Официално: "Челси" уволни Франк Лампард

"Резултатите не отговарят на очакванията", обясниха от клуба

25.01.2021 | 14:20 Редактор: Ивет Арабова

"Челси" официално обяви уволнението на Франк Лампард. Раздялата става факт само 24 часа след победата на "сините" над "Лутън" за ФА Къп.

"Това бе изключително трудно решение. Благодарни сме на Франк за всичко, което направи като мениджър на клуба. Резултатите и представянето обаче не отговарят на очакванията", се казва в официалното съобщение от "Челси". 

Лампард изкара едва 18 месеца като треньор на "Стамфорд Бридж", но постави началото на подмладяването в "синия" клуб. Английската легенда пое отбора в тежък момент, когато имаше забрана за входящи трансфери и трябваше да гради отбор само с наличното.

Франки даде шанс за изява на множество юноши на клуба, с които завърши на четвърто място в класирането през миналия сезон и достигна до финал на ФА Къп. През лятото забраната падна, а Абрамович похарчи точно 222 млн. паунда за нови попълнения, привличайки куп звезди, предава Gol.bg.

Дори с тях обаче Лампард не успя да накара отбора да изглежда по подходящия начин и въпреки добрия старт на настоящия сезон, в момента отборът се намира на девето място в класирането. Очаква се негов наследник да стане бившият треньор на ПСЖ - Томас Тухел.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК