"Манчестър Юнайтед" изхвърли "Ливърпул" от FA Cup в супер мач с 5 гола

Фернандеш донесе сладката победа за "червените дяволи" с 3:2 в дербито

24.01.2021 | 21:00 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" спечели супер дербито с "Ливърпул" в турнира за FA Cup в драматичен мач с 5 гола. "Червените дяволи" надделяха с 3:2 на "Олд Трафорд" в изпълнена с куп голови положения среща.

Гостите поведоха в резултата в 18-ата минута, след като Фирмино изведе Салах зад отбраната, а египтянинът преодоля резервния вратар на "Юнайтед" - Хендерсън.  Домакините отговориха само след няколко минути, когато младокът Мейсън Грийнууд с удар по диагонала не остави шансове на Алисон и вкара за 1:1.

До края на полувремето "Манчестър Юнайтед" имаше пропусна няколко страхотни шанса да направи пълен обрат. Това се случи 3 минути след подновяването на играта, когато Рашфорд от изгодна позиция не сгреши останал очи в очи с Алисон - 2:1.

10 минути по-късно Милнър пресече подаването на Кавани и намери Фирмино. Бразилецът центрира по земя в наказателното поле, Милнър пропусна топката за Салах, който за втори път прониза Хендерсън - 2:2.

Двата отбора извършиха по няколко смени, като една от промените в състава на домакините донесе и сладката победа за играчите на Солскяер. Влезлият от пейката Бруно Фернандеш се разписа с брилянтен удар в левия ъгъл от пряк свободен удар в 78-та минута.

В самия край на мача Кавани нацели гредата след удар с глава и пропусна да направи победата на домакините по-убедителна.  По този начин "Червените дяволи" намериха място в петия кръг на най-стария футболен турнир. В следващата фаза възпитаниците на Солскяер ще се изправят срещу "Уест Хям".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК