Министър Кралев ще направи всичко възможно да реши казуса със Станилия Стаменова

Той пое ангажимент каякарката ни да продължи подготовката за Олимпиадата

19.01.2021 | 20:50 Редактор: Радостина Димитрова
Министър Кралев ще направи всичко възможно да реши казуса със Станилия Стаменова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова, с която обсъдиха казуса между нея и Българската федерация по Кану-Каяк.

Министър Кралев пое ангажимент, че ще направи всичко възможно Станилия да продължи по най-добрия начин своята подготовка за Олимпийските игри в Токио и да получи предвидените за нея средства.

По време на срещата бе обсъдено състоянието на базата на Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе. Клубът ще получи средства от Министерството на младежта и спорта за закупуването на нови канута.

През следващата седмица спортният министър прие покана за посещение в Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе, по време на което ще се запознае с условията, при които състезателите на клуба водят своята подготовка.

На срещата присъстваха и представители на Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе. председателят на клуб „Георги Демирев“ – Цвета Демирева, треньорът по кану-каяк Ева Пашева и състезателят Кристиан Душев.

По-късно Красен Кралев се срещна и с председателя на БФ по кану-каяк Николай Бухалов, с който обсъдиха развилата се ситуация и разногласията със състезателката Станилия Стаменова.

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК