Волейболистите ни с перфектна игра в европейската квалификация в Израел

Най-резултатен бе за пореден път Цветан Соколов с 16 точки

17.01.2021 | 21:48 Редактор: Юлия Христова

Волейболистите от националния отбор на България завършиха перфектно участието си в европейската квалификация в Хадера (Израел). "Лъвовете" надиграха категорично домакините с 3:0 (25:20, 25:21, 25:23) в последен двубой от група В, изигран в зала "Енербокс". 

Така нашите безапелационно спечелиха групата с 12 точки (4 победи). Израелците останаха трети с 2 точки (1 победа, 3 поражения), пише bgvolleyball.com. 

Селекционерът Силвано Пранди даде шанс за изява на състезателите, които до момента не се бяха включвали в двубоите от квалификацията. 

Двубоят не започна по най-добрия начин за нашия отбор, като позволихме на домакините да вземат превес. Това обаче не трая дълго - "лъвовете" заиграха с настроение и наваксаха изоставането си. Постепенно се оформи добра преднина, която се запази през цялото време. 

Втората част бе като повторение на първата, като тук бе ключов сервисът, изпълняван от Тодор Скримов. И двата отбора допуснаха някои грешки, родните волейболисти обаче останаха стабилни, благодарение на взаимодействието си на терена. 

В третия гейм израелците отново имаха водеща роля, като възползваха и от грешките на родния тим. Алекс Николов зае мястото на Тодор Скримов и отново записа силно представяне. Повратен момент бе средата на частта, когато силите се изравниха. "Трикольорите" постепенно излязоха напред и въпреки, че домакините се разиграха в ключовите моменти, съумяха да затворят чисто срещата. 

Най-резултатен бе за пореден път Цветан Соколов с 16 точки (1 ас), 12 точки добави Аспарух Аспарухов. С 10 точки завърши Алекс Грозданов (2 аса, 1 блокада). За съперника Тамир Ершко бе над всички с 14 точки (1 ас, 1 блокада) и бе единственият с двуцифрен актив.

Снимка: BGvolleyball.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК