България разби Австрия и се класира на Евро 2021

Срещата започна по феноменален начин за "лъвовете", които поведоха с 4:0 и 11:3

16.01.2021 | 22:19 Редактор: Юлия Христова
България разби Австрия и се класира на Евро 2021

България разби Австрия с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22) гейма и се класира на Евро 2021! Днес момчетата на Силвано Пранди бяха безкомпромисни и спечелиха квалификационна група Б в израелския град Хадера, като кръг преди края имаме пълен актив от 9 точки. Отборът на Австрия е втори с 4 точки, а Израел е трети с 2 точки.

Срещата започна по феноменален начин за "лъвовете", които поведоха с 4:0 и 11:3, отчайвайки набързо своя опонент. Нашите се справяха много добре със силните сервиси на австрийците и действаха много компактно.

Момчетата на Силвано Пранди допуснаха лека разконцентрация, но продължаваха да поддържат солидната разлика в точките и дори я увеличиха. 17-годишният Алекс Николов обра овациите в дебюта си за мъжкия национален отбор, когато затвори първата част с ас, при цели десет точки разлика!

България дръпна с 5:1 в началото на втория гейм и дори съдийската аванта за нашия противник не успя да му помогне. Мощната ни атака не срещаше никакви проблеми с блокадата на съперника и на моменти двубоят изглеждаше като контрола. 

Великолепна тройна блокада на нашите момчета сломи съпротивата на волейболистите в черни екипи към края на втория гейм, който отново отиде в наша полза - 25:18. Така чисто математически България спечели квалификационната си група и можеше да доиграе срещата без грам напрежение.

Свършената работа позволи на родните национали да се отпуснат и в началото на третия гейм за първи път станахме свидетели на равностойна битка, резултат от отпускането на газта в лагера на по-класния състав. 

Най-дългото разиграване в мача дойде при оспорване на седмата точка на третата част, когато и двата тима демонстрираха невероятна защита, а Австрия взе превес и дори поведе. Постепенно обаче нашите се вдигнаха и все пак затвориха мача по класически начин. Утре играем протоколен мач с домакина Израел, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК