Федерацията по кану-каяк отвърна на Стаменова: Да бъдем упреквани е обидно

Вчера една от най-големите надежди за олимпийски медал заяви, че ѝ е отказана помощ в годината на предолимпийско финансиране

15.01.2021 | 19:25 Редактор: Радостина Димитрова

От Българската федерация по кану-каяк отговориха на обвиненията по техен адрес от Станилия Стаменова. Вчера една от най-големите надежди за олимпийски медал хвърли вина върху федерацията и заяви, че ѝ е отказана помощ в годината на предолимпийско финансиране.

Председателят на българската федерация по кану-каяк – Николай Бухалов сподели, че ръководителите винаги са правили най-доброто за Станилия Стаменова. Българската кануистка към този момент е без треньор, а това възпрепятства подписването на договор с федерацията, което се отразява и на нейната подготовка.

"Да бъдем упреквани по този начин е най-малкото обидно. Че едва ли не ние президентите сме ѝ пречили, напротив - ние сме ѝ помагали", заяви Бухалов.

Техническият директор на Българската федерация по кану-каяк – Дамян Дамянов, обвини световната шампионка от 2015 година в това, че изложените от нея факти не отговарят на реалността.

"На Станилия Стаменова мястото ѝ е във водата и да тренира. А това, че не иска никой да работи с нея, коя е причината? Тя не си задава този въпрос а търси вина във федерацията, което не е коректно", коментира Дамянов.

Той защити Клуб "Тракия" от обвиненията, отправени от Станилия към тях за това, че са оставили състезателката без лодка.

От самия клуб също изразиха своята позиция относно скандала, както и разкриха, че в момента кануисткатапровежда подготовка именно с тяхна лодка.

До Олимпиадата в Токио остават 7 месеца, а амбициите на българската федерация са спечелването на 2 или 3 квоти, включително и в дисциплината на Стаменова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК