Министър Кралев ще връчи петте големи приза за бойни спортове "Златен пояс“ 2020

Той ще участва в специалната церемония, която ще се излъчи на 5 декември от 20:00 часа по Bulgaria ON AIR

04.12.2020 | 12:30 Редактор: Ивет Арабова
Министър Кралев ще връчи петте големи приза за бойни спортове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по връчване на наградите "Златен пояс“ 2020 на Националната асоциация на бойните спортове. Тази година, в унисон с препоръките на властите и съобразно мерките за превенция,  в интерес здравето на всички, събитието ще се проведе в специален тв формат, с преки включвания от цялата страна, и ще се излъчва на живо от студиото на една от големите национални телевизии у нас Bulgaria ON AIR на 5 декември от 20:00 часа.

Министър Кралев ще бъде специален гост на церемонията и ще връчи големите призове – статуетките „Златен пояс“ 2020. Той ще награди петимата победители в категориите "Най-добър спортист – мъже“, "Най-добър спортист – жени“, "Най-добър треньор“, "Ярка победа“ и "Вярност на традициите“. 

Всяка една от 12-те федерации-членки на НАБС ще има възможност да раздаде и индивидуални награди на своите бойци. За наградите ще се състезават над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. По време на телевизионната церемония специална награда на най-отличилия се професионален състезател през годината ще даде и най-голямата медия за бойни спортове у нас Boec.bg.  

Годишните награди "Златен пояс“ ще се проведат за трета поредна година по инициатива на председателя на НАБС и на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Иво Каменов. Целта на годишните национални награди е да отличат върховите постижения на състезателите и да се наградят усилията на всички, които работят за развитието на бойните спортове у нас.

Освен на живо по Bulgaria ON AIR, третата годишна церемония "Златен пояс" 2020 ще се излъчва в реално време и на boec.bg, boec.com, както и във Facebook страницата на асоциацията.

Националната асоциация на бойните спортове (НАБС) е единствената организация в сферата на бойните спортове, акредитирана от Министерството на младежта и спорта на България. Тя е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК