Неймар: Най-много искам да се наслаждавам на играта до Меси

Партньорството на бразилеца с Мбапе все още не е донесло първи трофей от ШЛ за ПСЖ

03.12.2020 | 23:55 Редактор: Юлия Христова
Неймар: Най-много искам да се наслаждавам на играта до Меси

Неймар продължава да иска да се обедини с бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси. За това намекна самият бразилец, след като реализира два гола за спеха на ПСЖ при гостуването на Манчестър Юнайтед с 3:1 в Шампионската лига в сряда.

Бразилецът се наслади на четири успешни сезона редом до шесткратния носител на „Златната топка“, преди да отиде в Париж за рекордната сума от 222 млн. евро през 2017.

"Това е нещото, което искам най-много, да се наслаждавам на играта до него. Искам да играя с него, със сигурност, следващата година трябва да го направим“, сподели Неймар, чийто договор с ПСЖ изтича през 2022, за ESPN.

Неймар бе сериозно спряган със завръщане в Барселона през 2019, но каталунският гранд не успя да намери финанси за подходяща оферта. Барса трябваше да намали заплатите на играчите си със 122  млн. евро този сезон, за да стабилизира финансовото си състояние на фона на пандемията от коронавирус, като е твърде вероятно да не бъде в позиция да си върне Неймар следващата година.

Вместо това, Меси може да бъде този, който да напусне „Камп Ноу“ – аржентинецът е с изтичащ договор в края на следващия сезон, като публично изрази желанието си да напусне Барса през август. Тогавашният президент на "блаугранас“ Хосеп Мария Бартомеу не пусна Меси да си тръгне преди края на договора му, но впоследствие подаде своята оставка, като новите избори за клубен президент ще се проведат на 24 януари.

Манчестър Сити бе фаворит за подписа на Меси по-рано тази година, но ПСЖ може да бъде алтернатива за играч, който ще навърши 34 години в края на този сезон. „Той може да играе на моята позиция, няма проблем. Да изкарат мен“, пошегува се Неймар.

Партньорството на бразилеца с Килиан Мбапе все още не е донесло първи трофей от Шампионската лига за ПСЖ, но френският шампион ще има нова възможност след ключовия си успех в Манчестър. Възпитаниците на Томас Тухел са вече с равен брой точки с „червените дяволи“ и РБ Лайпциг при един оставащ двубой до края на група Н.

Но Пари Сен Жермен е в отлична позиция да завърши на първо място в групата, приемайки у дома вече елиминирания от турнира Истанбул Башакшехир следващата седмица, докато Юнайтед пътуват до Германия, нуждаейки се от точка, за да достигнат осминафиналите, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК