Пеле разплака света с трогващо изказване за Марадона

"Ти беше гений, който омагьоса света", пише футболната легенда в емоционален пост

03.12.2020 | 13:03 Редактор: Искра Ангелова
Пеле разплака света с трогващо изказване за Марадона

Бразилската легенда Пеле използва социалните мрежи, за да изрази емоциите си с дълъг пост седмица след новината за смъртта на Диего Армандо Марадона. 

"Минаха седем дни, откакто си замина. Много хора обичаха да ни сравняват през целия ни живот. Ти беше гений, който омагьоса света. Магьосник с топката в краката си. Истинска легенда. Но преди всичко това за мен винаги ще бъдеш страхотен приятел с още по-голямо сърце", пише Пеле, цитиран от "Монитор".

"Днес знам, че светът би бил много по-добър, ако можем да се сравняваме по-малко и да започнем да се възхищаваме повече един на друг. И така, искам да кажа, че си несравним. Твоята траектория бе белязана от честност. И по твоя уникален и особен начин, ти ни научи, че трябва да обичаме и да казваме "Обичам те" много по-често. Ранното ти напускане на този свят не ми позволи да ти го кажа, затова просто ще напиша: Обичам те, Диего", допълни футболната легенда.

"Моят страхотен приятел, благодаря ти много за цялото ни пътуване. Един ден, в Рая, ще играем заедно в един и същи отбор. И това ще бъде първият път, когато вдигам юмрук във въздуха триумфално на терена без да празнувам гол. Ще бъде, защото най-сетне мога да те прегърна отново", завършва Пеле. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК