Лапорта официално издигна кандидатурата си за президент на "Барса"

Той беше президент на тима от 2003 до 2010 г., когато "каталунците" пожънаха уникални успехи

30.11.2020 | 22:20 Редактор: Юлия Христова
Лапорта официално издигна кандидатурата си за президент на

Бившият президент на "Барселона" Жоан Лапорта официално издигна кандидатурата си за изборите за президентския пост.

Лапорта даде прескоференция, на която заяви намеренията си да се бори за ръководния пост на предстоящото извънредно гласуване на 24 януари след оставката на Хосеп Бартомеу.

Лапорта беше президент на Барса от 2003 до 2010 година, когато "каталунците" пожънаха уникални успехи, а начело на отбора бе Пеп Гуардиола. След това шеф на "Камп Ноу" стана Сандро Росел, който напусна през 2014 година заради огромния скандал около трансфера на Неймар.

Росел беше и арестуван през 2017 година и лежа две години в затвора. Последно начело на "Барса" бе Хосеп Мария Бартомеу, който бе заместник при ръководството на Росел.

“Искам да обединя барселонистката общност. Време е да се обединим, за да изведем отбора до успехите, до славата. Не трябва да гледаме назад. Представям кандидатурата си, защото обичам "Барса", цялата общност, феновете, Ла Масиа и клуба, заяви Лапорта.

Бизнесменът е в отлични отношения с мегазвездата на тима Лео Меси и ще направи и невъзможното той да остане на "Камп Ноу". Същото важи и за Гуардиола, който обаче преподписа с "Ман Сити", пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК