Акрапович с първа победа начело на ЦСКА в шампионата

Али Соу вкара през първото полувреме

29.11.2020 | 21:30 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА удари с 2:0 ЦСКА 1948 и отново се изкачи на третото място в класирането. "Армейците" вече са с 24 точки, колкото има и Арда. Новаците пък са на шеста позиция с 20 точки.

Али Соу вкара през първото полувреме (18), а в края на мача Лазар Марин си заби ефектен автогол (82).

Това бе и първа шампионатна победа за Бруно Акрапович начело на ЦСКА. Като цяло "червените" изцяло доминираха и контролираха играта.

Момчетата на Акрапович създадоха половин дузина положения, не дадоха почти никакви шансове на плахите си гости и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Новаците не показаха нищо смислено и се отчетоха само с един удар на Мартин Камбуров.

Първото полувреме започна с по-добра игра на армейците, който владееха повече топката и търсиха попадение от самото начало, информира gol.bg.

Така се стигна до 18-ата минута, когато ЦСКА направи атака като по учебник, при която Синлер подаде към Йомов отдясно, който я продължи с пета към Али Соу и нападателят хладнокръвно преодоля вратаря на гостите, за да открие резултата.

След още 20 игрови минути Юрген Матей засече кълбото с глава след центриране от корнер на Тиаго Родригез, но изстрелът му премина над горната греда.

В добавеното време Али Соу изведе Йомов сам срещу стражът на гостуващия тим, но националът на България стреля покрай вратата и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на ЦСКА.

Втората част започна отново с надмощие на армейците, които бяха по-добрият отбор на терена до края на срещата. В 59-ата минута красив гол на Йомов бе отменен заради спорна игра с ръка.

В 82-ата минута отново той центрира към Али Соу, но Марин си отбеляза автогол в опита си да изчисти топката и така резултатът стана 2:0. До края на срещата не се случи нищо друго кой знае колко интересно и така армейците се поздравиха със заслужена победа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК