"Барселона" разгроми "Осасуна", Меси с гол за Дон Диего

Футболистите на Куман изиграха най-добрия си мач от началото на сезона

29.11.2020 | 18:25 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" изигра най-добрия си мач от началото на сезона за успеха с 4:0 у дома над "Осасуна". Хората на Роналд Куман демонстрираха страхотно желание за игра и след голове не Мартин Брейтуейт (29), Антоан Гризман (42), Филипе Коутиньо (57) и Лионел Меси (73) стигнаха до заслужения успех. Усман Дембеле също успя да се разпише, но попадението му бе отменено заради засада.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния Диего Марадона, а Меси сам бе подготвил жест към великия аржентински футболист. Лео игра цял мач с екип на Нюелс Олд Бойс и номер 10 под този на "Барселона". След гола си съблече своя екип и погледна към небето с вдигнати ръце.

С този успех "Барселона" се изкачи до 7-то място в класирането с 14 точки, но и 1-2 мача по-малко от отборите пред себе си. "Осасуна" е 15-ти с 11 т.

Още от първите минути "Барса" показа, че ще търси не само успех, но и убедителен резултат и след няколко изгодни положения успя да поведе едва в 29-та минута. Жорди Алба центрира от лявото крило, удар на Коутиньо бе отразен от стража на гостите, а след това при създалото се меле Мартин Брейтуейт успя с коляно да добута топката в мрежата - 1:0.

Все пак в 39-та минута гол на "Осасуна" бе отменен заради засада. Удар на Ойер бе отразен от Тер Стеген, а Будимир успя да вкара след това. Ойер обаче бе в положение на засада, съобщава gol.bg.

Така се стигна до 42-та минута, когато Гризман на практика реши всичко. Ситуацията отново бе изработена от Алба, който центрира остро от лявото крило. Топката бе избита към границата на наказателното поле, откъдето Гризи намери топката фамозно от воле и я насочи под гредата - 2:0 за Барса.

И след почивката "каталунците" диктуваха темпото и в 57-та минута стигнаха до трети гол. Гризман започна една контраатака с отнета топка. След няколко подавания топката отново бе в краката на французина, който я върна към Коутиньо. Бразилецът на празна врата нямаше как да сбърка и направи 3:0.

В 70-та минута "Барса" вкара и четвърти гол, който бе отменен от ВАР заради засада. Меси сътвори паника в наказателното поле на гостите, а Тринкао успя да стигне до топката и да я подаде към Дембеле, чийто завършващ удар бе достатъчно качествен, за да вкара. Тринкао обаче бе в засада.

Все пак четвъртият гол не закъсня и в 73-та минута Меси реализира. Лео в типичен стил проби около границата на наказателното поле и с прецизен удар в далечния ъгъл реализира четвъртото си попадение от началото на сезона. В 90-та минута Меси изведе Тринкао на стрелкова позиция, но фалцовият удар на португалеца мина покрай гредата.

В добавеното време на срещата Меси стреля опасно от свободен удар, но Ерера отрази.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК