Марадона през очите на българските спортисти

Човек с изключителен темперамент и енергия - така го определят Пламен Марков и Христо Стоянов

26.11.2020 | 19:19 Редактор: Искра Ангелова

Човек с изключителен темперамент и енергия - така български спортисти помнят Дон Диего. За досега с Марадона - говорят треньорът по футбол Пламен Марков и треньорът по лека атлетика Христо Стоянов.

10 юни 1986-а година. Аржентина играе срещу България на световното първенство по футбол. След шеметна надпревара - България губи, но родните футболисти всъщност печелят това, че са се изправили в двубой срещу Аржентина и легендата Диего Марадона. 

Един от тях е Пламен Марков. 

"Имах честта да участвам в тази среща срещу Аржентина и да почувствам неговия гений отблизо, на самия терен. Един виртуозен техник, магьосник с топката", сподели изпълнителният директор на ЦСКА.

Години по-късно дон Диего става треньор. През 2019-а той тренира най-популярния клуб в Дубай - "Ал Уасъл". Тренировките са охранявани от 30 човека, никой няма достъп до тях. 

Лекоатлетът Христо Стоянов обаче, пренебрегва всякакво притеснение и успява да влезе и дори да тренира на един стадион с Марадона. 

"Много ми беше интересно, защото той, за разлика от други треньори, идваше с една количка за голф, знаете как се придвижват състезателите. Слизаше в края на стадиона и всички играчи минаваха през него, здрависваха се, поздравяваха се и тогава започваше тренировката", коментира треньорът по лека атлетика Христо Стоянов.

След разгорещен разговор между Дон Диего и Христо Стоянов, двамата разбират, че са астрални близнаци, защото са родени на една и съща дата в една и съща година. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Преди два дни,си отиде от този свят известният в Европа ,докторът спасил стотици животи,сърдечния хирург професор Чирков! Ние нашенците, "тичаме" в Аржентина да се простим с футболиста Диего,забравяйки българинът направил известна Родината ни с най хуманната професия която дарява животи.Чуждопоклонници сме си,това и историята ни го е доказала. Сигнализирай за неуместен коментар