В чест на Дон Диего: ФИФА отложи наградите "The Best"

"Нашето мълчание, сълзите ни, болката ни са единственото нещо в този момент", каза Инфантино

26.11.2020 | 15:44 Редактор: Искра Ангелова
В чест на Дон Диего: ФИФА отложи наградите

В същия ден, в който бяха обявени всички номинирани за наградите "The Best" във всички категории, ФИФА реши да отложи церемонията по награждаването, която бе предвидена за декември заради смъртта на Диего Армандо Марадона, съобщава "Marca".

Отлагането на церемонията би било знак за траур и уважение към аржентинеца.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и екипът му скоро ще обявят формата и деня на церемонията по награждаването, но след кончината на Марадона от ФИФА вярват, че не е моментът да се мисли за награди или нещо подобно.

Инфантино поддържаше добри отношения с Марадона и след като стана президент на ФИФА, централата имаше тясно сътрудничество с легендарния аржентински футболист.

Инфантино увери, че сърцата на "всички, които обичат футбола, са спрели да бият за миг", след като са научили за смъртта на Диего Армандо Марадона, фигура, която "заслужава вечна благодарност за това, което е направил за този спорт".

"Невероятно тъжен ден. Нашият Диего ни напусна. Сърцата ни, на всички нас, които го обичаме, какъвто е бил и заради това, което представлява, спряха за миг да бият. Нашето мълчание, сълзите ни, болката ни са единственото нещо в този момент", написа Инфантино, цитиран от "Монитор".

В същото време старши треньорът на "Марсилия" Андре Вилаш-Боаш направи предложение ФИФА да извади фланелката с №10 от употреба в професионалния футбол в памет на Диего Марадона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК