Спорт в България ще има, няма да спират футболното първенство

Преустановява се дейността на фитнес центровете

25.11.2020 | 10:40 Редактор: Тодор Петров

На извънреден брифинг Националният оперативен щаб обяви новите мерки, касаещи спортните мероприятия у нас. От тях става ясно, че спортът няма да бъде преустановяван, каквото беше първоначалното предложение. Футболното ни първенство също ще продължи да се играе по план, но отново без публика по стадионите.

След проведено заседание на Министерския съвет на Република България беше взето решение от петък (27.11.2020 г.) до 21 декември 2020 г. да бъдат преустановени всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст на закрито и открито. Изключения се допускат за международни състезания, които вече са започнали до датата на налагане на ограниченията. 

Всички мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст ще се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки. От петък се преустановява дейността на фитнес центровете на територията на страната, се казва в съобщение на Министерството на младежта и спорта.

Предстои издаването на заповеди от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК