БФС с апел към властите: Не спирайте футбола, ще има тежки загуби

Призовават за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял 

24.11.2020 | 13:56 Редактор: Тодор Петров

Изпълняващият длъжността президентът на Българския футболен съюз - Михаил Касабов, изпрати писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Молбата е обявените на 23 ноември проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември, да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на Ковид-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Загрижен гражданин
преди 2 месеца
Змиите се разсъскаха, бръкнаха им в медеца и се уплашиха. *** *** докараха БГ футбол на ниво квартален с мениджър ските си игри и мушенгии. Сега реват, горките те паричките им и всички чалга резидент наричащи се футболисти също. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Христина
преди 2 месеца
то пък един български футбол!! и с него и без него все същата Живота на Човек е над всичко!!! Сигнализирай за неуместен коментар