Неочаквано: Джокович загуби от 42-рия в света във Виена

Италианецът Лоренцо Сонего постигна един от най-изненадващите резултати в тениса от началото на година

30.10.2020 | 21:51 Редактор: Радостина Димитрова
Неочаквано: Джокович загуби от 42-рия в света във Виена

Италианецът Лоренцо Сонего постигна един от най-изненадващите резултати в тениса от началото на година, след като тотално надигра и разби световния номер 1 Новак Джокович с 6-2, 6-1 в мач от четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 във Виена, предаде БГНЕС.

Сърбинът имаше само една загуба от игра от началото на сезона срещу Рафаел Надал във финала на Ролан Гарос по-рано този месец, докато 42-рият в света Сонего загуби в квалификациите на турнира в австрийската столица, но влезе в основната схема като щастлив губещ и постигна победи над Душан Лайович и Хуберт Хуркач в първите два кръга.

Въпреки това 25-годишният Сонего тотално доминираше на корта, както на собствен сервис, така и на подаванията на сърбина, като стигна до общо пет пробива в двубоя, а от своя страна отрази всички шест точки за пробив, които се откриха пред Джокера.

Джокович, който с победата си над Борна Чорич в предишния кръг си осигури първото място в световната ранглиста в края на годината, бе неузнаваем на корта и нямаше отговор за агресивната и борбена игра на своя опонент, като записа поражение след малко повече от час игра.

По този начин Сонего достигна първия си полуфинал за 2020 година, като там ще срещне българина Григор Димитров или Даниел Еванс от Великобритания, докато Джокович вече гледа към Финалите на АТП в Лондон, които започват на 15 ноември.

По-рано днес от турнира във Виена отпадна и вторият поставен в схемата и миналогодишен шампион Доминик Тийм, който бе победен от намиращия се в страхотна форма руснак Андрей Рубльов със 7-6(5), 6-2. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК