Силен ЦСКА изпусна "Рома", но спечели точка на "Олимпико"

Пропуски на Макизу, Санкаре, Антов и Соу лишиха "червените" от победа

30.10.2020 | 00:04 Редактор: Тодор Петров

ЦСКА спечели първа точка в груповата фаза на Лига Европа, стигайки до нулево равенство при гостуването си на "Рома" на митичния Олимпико. "Армейците" има защо да съжаляват, защото изпуснаха 3 стрaхотни шанса за гол.

През първото полувреме Брадли Мазику нахлу в наказателното поле и вместо да подаде на останалия сам Али Соу, левият бек стреля към вратата отблизо, но топката бе избира в корнер.

След почивката в рамките на няколко секунди Юнус Санкаре и Валентин Антов последователно пропуснаха от чисти позиции да дадат преднина на ЦСКА. В първия случай вратарят на "Рома" се намеси, а при добавката Антов стреля силно над вратата.

Малко по-късно Али Соу излезе сам срещу стража на римските вълци, но не успя да насочи топката в ъгъла и Лопес изби силния му удар.

Домакините също се отчетоха с няколко чисти положения. Гол на Смолинг бе отменен заради засада, Мхитарян нацели горната греда на Бусатo, а удари на Джеко бяха спасени от бразилския вратар на ЦСКА.

По този начин "червените" делят трето-четвърто място с отбора на "Йънг Бойс", който стигна до 1:1 при гостуването си на "Клуж". "Рома" и "Клуж" са с по 4 точки след два кръга.

"Чувствам се като реализиран човек, защото тези дни бяха тежки, след като Стамен Белчев напусна отбора. Момчетата се раздадоха, имахме шанс да спечелим. Излизаме с увереност, че отборът се раздаде до край", заяви след мача временният треньор на 31-кратния шампион на България Даниел Моралес.

Снимка: БГНЕС