Австралиец елиминира Григор Димитров след трисетова драма в Антверпен

Следващата седмица българинът ще участва на турнира във Виена

24.10.2020 | 23:25 Редактор: Искра Ангелова
Австралиец елиминира Григор Димитров след трисетова драма в Антверпен

Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове в зала в Антверпен, Белгия. На полуфинална фаза, българинът отстъпи с 1:2 сета пред Алекс Де Минор (Австралия), в отделните части 6:7 (4), 7:6 (3), 4:6 след близо 3 часа игра. Това беше втори дуел между двамата, като Де Минор се поздрави с първи успех над бившия №3 в света.

В първия сет двамата си размениха по два пробива, след което заслужено изхода на частта се реши в тайбрек. В допълнителния гейм Де Минор поведе с 6:1 точки, след което се наложи със 7:4, пише tennis24.bg.

Димитров започна по-силно втората част и първи проби за преднина 3:2, след което затвърди за 4:2. Де Минор обаче успя бързо да навакса пасива си и изравни за 4:4. Впоследствие и този сет се реши в тайбрек, в който Димитров започна отлично и спечели първите 6 точки, след което се наложи със 7:3 точки.

Във финалния трети сет двамата взимаха подаванията си до седмия гейм, в който Де Минор реализира третия брейк бол, който се откри пред него и поведе с 4:3. Отговорът на българина беше фантастичен – рибрейк на 0 и ново изравняване на резултата – 4:4. За съжаление, след трети пореден пробив в сета Де Минор поведе с 5:4 и получи възможността да сервира за място на финала, от която се възползва.

Със загубата тази вечер Димитров пропусна възможността да се класира на финал в турнир от АТП за първи път от февруари 2018 г., когато отстъпи пред Роджър Федерер в спора за трофея в Ротердам. Следващата седмица българинът ще участва на турнира във Виена, където на старта ще срещне Карен Хачанов (Русия).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК