"Берое" ще подкрепи тандема Бербатов-Величков в битката за БФС

Старозагорците дори обмислят сами да издигнат кандидатурата на доскорошния бос в петролна комания

22.10.2020 | 10:10 Редактор: Радостина Димитрова

Ръководството на "Берое" (Стара Загора) ще подкрепи Петър Величков в битката му за президентския пост на БФС, информира "Тема спорт". 

Както е известно, членът на Изпълкома възнамерява да се кандидатира в тандем с Димитър Бербатов, който във вторник пред "Дарик радио" не отрече това и добави, че двамата често са говорили за проблемите в българския футбол и имали допирни точки по редица въпроси.

Нещо повече, заралии дори обмислят лично да издигнат кандидатурата на доскорошния бос в петролна компания. В момента Петър Величков е в Австрия, като се очаква да се завърне у нас в началото на ноември. Тогава той и Бербатов планират да дадат пресконференция и публично ще обявят намерението си.

Петър Величков е близък с ръководството на "Берое" и често е помагал на старозагорци. Той самият е от региона. До момента официално намеренията си да атакуват шефското място в БФС са предявили Христо Порточанов, който ще бъде издигнат от "Септември Симитли", и босът на "Марица" (Пловдив) Христо Христов.

Във вторник стана ясно името и на още един кандидат. Това е адвокат Ивайло Ивков, който ще бъде издигнат от Левски. Той е син на синята легенда Кирил Ивков. Очаква се това да се случи през следващата седмица. Ивков е член на правната комисия към УЕФА.

Вижте още по темата в gol.bg

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК