Белчев преди "Клуж": Шансовете са 50/50, наясно съм с титулярите

Ще се опитаме при първа възможност да пресираме противника високо, заяви треньорът на ЦСКА

21.10.2020 | 14:50 Редактор: Георги Камарашев

ЦСКА започва участието си в груповата фаза на Лига Европа утре вечер с домакинство на румънския "Клуж". 10-годишното чакане "червените" да се завърнат в груповата фаза на евротурнирите приключи.

По пътя си дотук "армейците" отстраниха последователно малтийския "Сайрънс", БАТЕ Борисов, Б-36 "Торсхавн" от Фарьорските острови, както и швейцарския "Базел" в плейофа. 

"Отборът на "Клуж" е много силен, ние знаем нашите силни и слаби страни. Ще се опитаме да се възползваме от нашите силни страни и да неутрализираме техните. В този мач мисля, че шансовете са 50/50", обяви наставникът на ЦСКА Стамен Белчев.

Той изрази надежда, че още в първите две минути на мача "червените" ще отбележат попадение.

скаме, ако можем в първите две минути да вкараме два гола, но невинаги се получава. Ще се опитаме при първа възможност да пресираме противника високо, ако е възможно. С изключение на една или две позиции, с другите съм наясно, така че се надявам до мача на двете тренировки да нямаме проблемни хора и контузии. В общи линии съм наясно със състава за мача", допълни треньорът на "армейците".

Въпреки силната игра на европейската сцена обаче, футболистите на ЦСКА не се представят добре във вътрешния шампионат, като са в серия от 5 поредни двубоя без успех, което със сигурност буди притеснения.

Поради наложените мерки, свързани с разпространението на коронавируса, срещата ще се проведе при заетост 30% от капацитета на националния стадион "Васил Левски" - близо 13 000 зрители ще могат да изгледат двубоя на живо.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК