Медиите в Англия: "Барселона" очаква трансфер на Меси в "Ман Сити"

Аржентинецът бе на път да напусне "Камп Ноу" още през лятото

18.10.2020 | 21:40 Редактор: Искра Ангелова
Медиите в Англия:

"Барселона" вече не таи надежди, че може да задържи суперзвездата си Лионел Меси след края на сезона, съобщи "Дейли мирър".

Аржентинецът бе на път да напусне "Камп Ноу" още през лятото и дори подаде молба за трансфер, но тя не бе уважена от ръководството на "Барса", а Меси преосмисли решението си да съди клуба, в който прекара цялата си кариера. Неговият контракт обаче изтича в края на сезона и "Барселона" ще бъде безсилна да попречи напускането на най-добрия си играч.

Треньорът на каталунците Роналд Куман е доволен от себераздаването на Меси от началото на сезона, но всички в клуба са се примирили, че тази кампания ще бъде последна за 33-годишния аржентинец, информира БГНЕС.

"Винаги съм се надявал, че Меси ще остане този сезон. Ако бе напуснал през лятото, щях да се окажа в много трудна ситуация в "Барса". Той искаше да напусне, но клубът зае много ясна позиция. Размерът на откупуващата клауза бе толкова висок, че нито един клуб в света не би го заплатил в сегашните времена", заяви Куман. 

"Манчестър Сити" остава фаворит за подписа на звездата, но ключов фактор за трансфера се явява продължението на сътрудничеството на "гражданите" с мениджъра Пеп Гуардиола, чийто контракт също изтича в края на сезона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ммм
преди 3 години
Когато стане тогава пишете а сега това са сапунени мехури .... Истината е че Пеп без Меси нещо не постигна а водеше все шампионски отбори а в Сити имаше всичко и от 5 години трите са нулеви включително и тази. Той се надява че като вземе Меси пак ще вдигне Ушатата но едва ли защото Меси вече не е онзи Меси , само годините килограмите и заплатата му растат но едва ли ще иска да носи и Сити на гърба си само щото ще го позлатят за хатъра на Гуардиола. Сигнализирай за неуместен коментар