Българският футбол възкръсна: ЦСКА и "Лудогорец" в групите на ЛЕ!

"Армейците" отстраниха "Базел" с 3:1, разградчани елиминираха "Динамо" (Брест) с 2:0

01.10.2020 | 23:34 Редактор: Тодор Петров

България отново има два отбора в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа! ЦСКА и "Лудогорец" надделяха като гости на швейцарския "Базел" и беларуския "Динамо" (Брест) съответно с 3:1 и 2:0

Първо разградчани се класираха за груповата фаза, тъй като мачът им започна половин час по-рано от този на "армейците". Попаденията отбелязаха  Ману в 73-ата минута и Марин в 79-ата.

Победата на ЦСКА в Швейцария обаче бе по-драматична. Наложи се "червените" да обръщат срещата, след като домакините поведаха малко след почивката с гол от дузпа след нарушение на капитана Валентин Антов.

ЦСКА се хвърли смело в атака и с голове на влезлите като смени Тиаго (72 , 88 мин.) и Ахмед Ахмедов (97) обърнаха мача и заслужено ще играят в Лига Европа и напролет.

В 25-ата минута Георги Йомов имаше възможност да изведе ЦСКА напред в резултата, но стреля право в тялото на вратаря. Домакините също изпуснаха няколко добри положения през първата част. След гола на "Базел" обаче, гостите от София бяха господар на терена и буквално отвяха своя съперник. "Армейците" изглеждаха много по-свежи и не допуснаха швейцарците да застрашат вратата на Бусато.

Така двата ни участника в евротурнирите ще очакват жребия за груповата фаза, който e утре в 14:00 часа българско време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК