3:0 срещу корав словак и Гришо е в 3-ия кръг в Париж

Димитров победи Андрей Мартин с 6:4, 7:6, 6:1

01.10.2020 | 16:15 Редактор: Искра Ангелова
3:0 срещу корав словак и Гришо е в 3-ия кръг в Париж

Ракета №1 на България Григор Димитров разби с 3:0 гейма 6:4, 7:6(5), 6:1 Андрей Мартин и успя да се класира за третия кръг на "Ролан Гарос".

Българинът бе тотален господар на корта и без проблеми преодоля още един съперник, след като във вторник се справи без проблем и с Грегоар Барер в първия кръг на надпреварата.

В началото Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника, но не успя да пробие. В следващия гейм пък 102-ият в ранглистата Мартин имаше две точки за брейк, но и двата пъти изкарваше топката в аут.

Григор нанесе удар в седмия гейм, когато осъществи пробив при втората си възможност, а след това и затвърди, за да поведе с 4:3. В десетия гейм 29-годишният хасковлия сервираше за спечелване на частта. Димитров първо отрази точка за връщане на брейка, а след това реализира сетбола си, когато словакът изпрати топката в аут.

Българинът допусна пробив за 1:3 в следващата част след слаб сервис гейм. Той съумя да го върне при 3:4, след като форхендът на Мартин отлетя в аут. След това изравни с гейм на нула. Стигна се до тайбрек.

В него размяната на полетата дойде при резултат 3:3 точки. При 6:5 Димитров стигна до сетбол и го реализира незабавно след атрактивно надиграване със словака на мрежата, информира gol.bg.

Григор отрази точка за пробив в самото начало на третия сет и спечели подаването си. Веднага след това той направи брейк за 2:0. За съжаление Мартин го върна тутакси.

Това амбицира Димитров и той постигна нов пробив за 3:1 след гейм, продължил осем минути. Последва нов пробив на нула и после българинът сервираше за място в третия кръг в Париж. Григор стигна до два мачбола и ликува при втория, когато ретурът на словака излезе в аут.

"Направих доста непредизвикани грешки от самото начало. Обстановката беше много тежка, имаше много вятър. Радвам се, че намерих начин да се върна, особено във втория сет. Има още какво да дам от себе си", каза Димитров минути след победата.

Следващият му съперник се определя в мача между №9 Денис Шаповалов от Канада и испанеца Роберто Карбайес Баена.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК