Бейл отпада за мача срещу България

"Контузията не е тежка, но трябва да се подходи внимателно", заяви Гигс

01.10.2020 | 17:06 Редактор: Искра Ангелова
Бейл отпада за мача срещу България

Гарет Бейл очаквано отпадна от състава на Уелс за контролата с Англия и мачовете от Лигата на нациите срещу Ирландия и България през този месец.

31-годишният нападател страдаше от контузия в коляното още преди завръщането си на Острова в състава на "Тотнъм" от "Реал" (Мадрид) през септември.

"Не е нещо сериозно, но трябва да му се обърне внимание", коментира селекционерът на Уелс Райън Гигс, цитиран от "Монитор".

"За нещастие след последния ни лагер в началото на септември Гарет не е тренирал. Той едва преди няколко дни започна занимания на трева. Говорихме с него и с медицинския екип и преценихме, че за него тези мачове идват твърде рано. Трябва му още малко време, за да се възстанови напълно. Контузията не е тежка, но трябва да се подходи внимателно. Вярвам, че той ще може да се завърне в игра съвсем скоро", допълни Гигс.

Добрата новина за наставника е свързана със завръщането в отбора на халфа Аарън Рамзи от "Ювентус".

Бранителят Райс Норингтън-Дейвис и полузащитникът Бренън Джонсън пък получават първи повиквателни за националния отбор. 21-годишният Норингтън-Дейвис играе в "Лутън" под наем от "Шефийлд Юнайтед", а 19-годишният Джонсън е преотстъпен от "Нотингам Форест" в "Линкълн Сити".

В центъра на защитата след травми на разположение са Крис Мефъм от "Борнемут" и Джо Родън от "Суонси Сити", но Том Локиър от "Лутън" и Джеймс Лорънс от "Андерлехт" не попаднаха в групата от 7 играчи за предстоящите срещи.

Капитанът Ашли Уилямс, който в момента е без отбор, е оставен извън състава, но рекордьорът по мачове с националния екип с 96 Крис Гънтър е повикан, въпреки че също е без клуб.

Уелс среща Англия в контрола на "Уембли" на 8 октомври, а на 11 октомври гостува на Ирландия, след което три дни по-късно играе срещу Българи в София.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК