"Лос Анджелис Лейкърс" се класира за първи път от 10 г. на финала в НБА

Леброн Джеймс изигра блестящ мач и бе с основна заслуга за успеха

27.09.2020 | 14:58 Редактор: Юлия Христова

"Лос Анджелис Лейкърс" се класира за първи път от 10 години на финала в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада след победа 117:107 точки над Денвър Нъгетс в петия мач от финала на Западната конференция. Така "Езерняците“ спечелиха серията с 4:1 победи и за титлата очакват победителя от двойката на Изток: "Бостън" - "Маями", където балансът е 2:3 победи.

Леброн Джеймс изигра блестящ мач и бе с основна заслуга за успеха на Лейкърс, като реализира 38 точки, добави 16 асистенции и 10 борби. Това беше негов 27-и "трипъл-дабъл" в плейофите. Рекордът за най-много "трипъл-дабъл"-и в плейофите принадлежи на легендата на Лейкърс Меджик Джонсън. 

Леброн е едва четвъртият баскетболист в историята на НБА, който играе на десет финала, след Бил Ръсел (12 пъти), Сам Джоунс (11) и Карим Абдул-Джабар (10). Преди това Краля имаше 8 поредни финала за титлата с Маями и Кливланд, но е спечелил само 3. Освен това Джеймс в 89-ти мач от плейофите вкарва над 30 точки, прави над 5 асистенции и 5 борби. 

Така той надминава постиженията две легенди, взети заедно – Коби Брайънт (37 мача) и Майкъл Джордан (51), пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК