"Лудогорец" се върна на върха, побеждавайки "Берое" с 2:0

Срещата беше прекъсната към края за известно време заради лошото време

26.09.2020 | 21:27 Редактор: Юлия Христова

"Лудогорец" се върна на върха, побеждавайки досегашния лидер "Берое" с 2:0 в дербито на седмия кръг в родната efbet лига. Срещата беше прекъсната към края за известно време заради лошото време.

Шампионите си написаха домашното в рамките на пет минути в средата на първото полувреме, когато се разписаха Клаудио Кешеру и Сисиньо. Така "орлите" събраха 16 точки, докато заралии (14 пункта) паднаха на второ място.

Голяма част от срещата се проведе под непрестанен и проливен дъжд. Двубоят бе прекъснат на два пъти заради намалена видимост на терена и страхотната буря над стадиона. 

Двата отбора започнаха много активно и динамично двубоя, като на два пъти пробваха центрирания в пеналта на съперника, но защитата се справи в ситуациите. В 7-та минута домакините изпълниха ъглов удар, получи се сериозно разбъркване, а в крайна сметка Недялков игра с глава, но топката мина над вратата.

"Берое“ отвърна с добра атака в 11-та минута, при която Стоянов получи хубав пас от Минчев и направи двойно подаване с Фал. Бранителят нахлу в наказателното поле, но ударът му рикошира и излезе в корнер. В ответната атака Каули центрира прострелно, но Текпетей се размина на сантиметри в малкото наказателно поле.

Фуртадо също центрира отлично в 14-та минута, фал се размина с топката, а Сисиньо изчисти в корнер пред Конте. Конте центрира в наказателното поле от ъгловия удар, а Георги Ангелов свали за фал, който прати топката в мрежата. Реферът обаче отмени попадението заради видяно от него нарушение на Ангелов.

Домакините обаче първи отбелязаха и излязоха напред в резултата в 19-та минута. Каули намери отлично Кешеру в наказателното поле и нападателят не сбърка, пращайки топката в мрежата с удар по земя – 1:0

В 22-та минута Цветков отне топката пред наказателното поле на "Лудогорец“ и веднага отправи удар, но топката мина покрай вратата.

Резултатът бе удвоен в 23-та минута, когато Сисиньо бе изведен зад отбраната от Янков, напредна и успя да се разпише с удар в далечния ъгъл – 2:0.

В 27-та минута Минчев центрира в пеналта от пряк свободен удар, а там Мезаг засече с глава, но не намери целта. Десет минути след това Минчев центрира от корнер, а Фал стреля с глава, но топката мина на сантиметри от гредата, пише gol.bg.

Минута след подновяване на играта Доминик Янков проби, навлезе в наказателното поле и стреля, но прати топката над вратата.

В 52-та минута Макоута намери Конте, а той стреля от границата на пеналта, но ударът му мина над вратата. Три минути по-късно Каули получи пас в наказателното поле, но Василев успя да спаси удара му.

Крум Стоянов центрира от левия фланг в 56-та минута, а Октавио отправи удар с глава. Илиев обаче бе на мястото си и улови.

Двубоят бе прекъснат в 68-та минута след токов удар на стадиона, но играта бе подновена няколко минути след това при намалена видимост на терена.

Цветков центрира на втора греда, където Фал игра с глава, а топката се удари в гърба на бранител и излезе в корнер. Недялков пък успя да отправи удар с гръб към вратата след корнер, но топката излезе в аут.

Срещата отново бе прекъсната от рефера Ивайло Стоянов в 80-та минута и този път двата тима се прибраха в съблекалните. Играта бе подновена след 20 минутна пауза.

В 84-та минута Цветков центрира в пеналта, където Вердон успя да избие в единоборство с Фал, а топката попадна в Крум Стоянов, който пробва удар от въздуха, но не намери очертанията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
ЖОРО
преди 3 години
Явно дружбата между Херо и Домуса още не е приключила... Ама много явно бе Херо от тебе и наколенките и вазелина , че и на оргазъм го докара дори лошото време не скри вечната дружба.. Никаква игра от Берое за цял мач два удара - еденият в ъгъла но като на забавен каданс ,а втория - в облаците на 3тата или четвъртата врата над истинската.... Херо лъснаха ти врътките или толкова си можеш, а съдбата беше благосклонна към теб и имаше шанс Берое да стане шампион но трябва колектив от мъже с топки Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
ммм
преди 3 години
Херо порнографията лъсна ! Такавав полза на противника игра от Берое отдавна не бях гледал - защитата и вратаря на Берое по-скоро помагаха на Лудогорец да вкара отколкото да пазят вратата и да пречат на противника да отбележи. При първия гол двама от Лудогорорец се разходиха из цялата защита единият подаде на другия той си я нагласи и я прати в опразнения ъгъл докато беройци учеха Ганкиното. При втория гол Сисиньо беше оставен непокрит пое тръгна към вратата опразнена от вратаря и .... Сигнализирай за неуместен коментар