7sport и Winbet очакват лесна победа за ЦСКА в третия кръг за ЛЕ

Б36 Торсхавн е вицешампион от последното издание на Премиер лигата на Фарьорските острови

23.09.2020 | 16:25 Редактор: Юлия Христова
7sport и Winbet очакват лесна победа за ЦСКА в третия кръг за ЛЕ

След като отстрани кошмара за българските отбори в Европа – БАТЕ Борисов, ЦСКА се възползва от високия коефициент на беларусите и ще се изправи срещу непоставен тим в третия квалификационен кръг на втория по сила европейски клубен турнир. "Армейците“ трябва да се изправят срещу отбора от Фарьорските острови Б36 Торсхавн. Двубоят е този четвъртък (24 септември) от 20:00 на стадион "Българска армия“. Победителят от срещата ще се изправи срещу Базел или Анортозис в последния кръг преди групите на Лига Европа. 

Б36 Торсхавн е вицешампион от последното издание на Премиер лигата на Фарьорските острови. Отборът е полупрофесионален, което означава, че някои от играчите имат и други професии. Играе домакинските си мачове на стадион "Гундадулур“, който има капацитет от 5 000 зрители. Б36 вече отстрани три съперника в Лига Европа. "Белите тигри“ стартираха срещу гибралтарския Сейнт Джозеф, където спечелиха с 2:1 като гост. Последва домакинска победа след 30-минутното продължение срещу естонския Левадия. Мачът в редовното време завърши 2:2, а естонците поведоха в продължението, но Б36 постигна пълен обрат с голове в 106-тата и 112-тата минута. В последния кръг представителите на Фарьорските острови отстраниха Дъ Ню Сейнтс от Уелс с помощта на дузпи. Б36 е в добра форма и в местното първенство, където има 4 победи от последните си 5 мача. В състава на „белите тигри“ личат имената на двама чужденци, но те са най-резултатните играчи на отбора и най-голямата заплаха за вратата на Густаво Бусато. Това са полският халф Мишел Пързубулски, който има 9 гола в 15 шампионатни мача през този сезон и нападателя от Дания Себастиян Пингел, който е нанизал 8 попадения в 16 мача.

ЦСКА започна да намира формата си и изминалата седмица бе най-добрата за "червените“ от началото на сезона. Възпитаниците на Стамен Белчев първо взеха скалпа на БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а след това постигнаха атрактивно равенство 2:2 с хегемона в българския футбол Лудогорец. "Армейците“ понесоха доста критики за играта си в началото на сезона, но те все още нямат загуба в официален мач. В 8-те си срещи от началото на сезона, ЦСКА постигна 5 победи и само три равенства. Българите изглеждат като тотален фаворит в мача, като единственото притеснително за тях е тежката програма. Лудогорец и Локомотив (Пловдив) отказаха да отложат мачовете си срещу ЦСКА от efbet Лигата и само за 16 дни „армейците“ трябва да изиграят 5 мача. Това, разбира се, не бива да е оправдание да Стамен Белчев, който разполага и с достатъчно дълга скамейка, но пък определено ще окаже своето влияние върху физическото състояние на отбора.

Прогноза на спортния сайт 7sport за мача

ЦСКА е огромен фаворит в срещата и всичко друго освен категорична победа за "армейците“ би се приело за огромен провал от феновете на отбора. От Winbet bonus предлагат коефициент от 1.14 за победа на "червените“. Равенството се търгува на коефициент 6.80, а победа за гостите е оценена с дебелия коефициент 17. Много логичен изглежда и залога за над 2.5 гола, за когото Уинбет предлагат коефициент 1.53. Това е и нашата прогноза за мача – ЦСКА да спечели и двата отбора да отбележат повече от 2.5 гола. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК