Гришо е на 1/4-финал в Рим след обрат срещу италианец

Димитров победи Яник Синер с 4:6, 6:4, 6:4

18.09.2020 | 14:33 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Мастърс турнира в Рим след победа с 2:1 сета срещу 19-годишния италианец Яник Синер. На Гришо му се наложи да прави обрат, след като загуби първата част с 4:6.

Хасковлията бе пробит на 0 още в първия си сервис гейм, след като допусна 4 непредизвикани грешки. Яник Синер затвърди пробива, макар и трудно, и поведе с 2:0 гейма. В следващите геймове нямаше нови пробиви, а младият италианец показа стабилна игра от дъното на корта.

Григор стигна до 5:4 и последен шанс да се задържи в сета. Най-добрият ни тенисист успя да поведе с 0:30 при сервис на съперника, но само толкова. 4 поредни точки за Синер и сет - 6:4.

Втората част отново започна лошо за Гришо и нов брейк за Синер. Само че този път Димитров върна пробива мигновено. След това бе убедителен на свой сервис и излезе напред в сета - 2:1 гейма. Стигна се до 3:2 и подаване на младия италианец. Гришо не бе далеч от пробива, но Синер не се пропука - 3:3.

В ключовия седми гейм представителят на домакините на турнира вдигна нивото и постави българина под напрежение, но Димитров не се пропука и спечели подаването си. Синер бе безапелационен и набързо изравни отново геймовете - по 4.

Димитров също вдигна нивото и притисна своя съперник след убедителен сервис гейм - 5:4. Стигна и до сетбол при сервис на 19-годишния италианец, която мигновено реализира и заслужено изравни сетовете - 6:4.

Третият сет отново започна със сервис на Григор, но този път не се стигна до брей. В следващия гейм на Синер обаче му се наложи да отразява точка за пробив. Италианецът издържа на напрежението не допусна изоставане в геймовете.

При 2:1 за хасковлията Синер се срина и допусна пробив на 0. Григор сервира убедително и дръпна набързо с 4:1. Двамата си размениха набързо по още един гейм - 5:2 за нашето момче. Младокът обаче прояви характер, взе си сервирането и успя да пробие Гришо за 5:4. Синер спаси 4 мачбола на свой сервис, но при петия допусна фрапираща грешка.

Гейм, сет, мач - Димитров! 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК