Люис Хамилтън с най-добро време в свободна тренировка преди Гран при на Испания

Световният шампион направи най-добра обиколка за 1 минути и 17.222 секунди

15.08.2020 | 16:35 Редактор: Юлия Христова

Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън спечели днешната квалификация за неделната Гран При на Испания. Битката между съотборниците в Мерцедес на пистата “Каталуния“ край Барселона беше много оспорвана и в края британецът успя да надделее над Валтери Ботас с едва 59 хилядни от секундата.

Хамилтън спечели квалификацията с предпоследната си бърза обиколка в третата фаза, след като не успя да подобри постижението си с последния опит. Същото обаче се случи и с Ботас, което остави финландския пилот на "Мерцедес" на втора позиция за утрешната надпревара в Испания. Макс Ферстапен зае третото място с Ред Бул на 7 десети от секундата зад лидера.

В отбора на Рейсинг Пойнт по-бързият пилот днес бе Серхио Перес, който утре ще стартира от четвърта позиция. Мексиканецът се върна в болида си след пропуснати две състезания заради коронавирус.

Неприятностите за "Ферари" продължиха и в Испания. Шарл Льоклер финишира девети, докато Себастиан Фетел отпадна още във втората част от квалификацията за втори пореден уикенд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК