Шотландското първенство под въпрос заради нарушена карантина

Играч на "Селтик" наруши правилата, като не се изолира след завръщане в страната

11.08.2020 | 17:05 Редактор: Георги Камарашев
Шотландското първенство под въпрос заради нарушена карантина

Шотландското правителство заплаши да спре временно сезона във Висшата лига, след като играчът на "Селтик" Боли Болинголи наруши правилата за карантина.

Футболистът пътува до Испания, но не се изолира при завръщането си в страната, преди да вземе участие за "детелините" при равенството с Килмарнък в неделя – нещо, за което клубът узна чак след края на срещата, предаде БНР.

Действията на Болинголи дойдоха само дни, след като гостуването на "Абърдийн" срещу "Сейнт Джонстън" беше отложено, след като двама от техните играчи дадоха положителни резултати за Ковид-19. Впоследствие осем футболисти публично се извиниха за нарушаването на препоръките, посещавайки бар след загубата в първи кръг от Рейнджърс на 1 август.

"Шотландското правителство е наясно с информацията, че играч на "Селтик" е нарушил карантината миналата седмица. В момента разговаряме с клуба и управляващите звена, за да открием истината. При потвърждение за нов сериозен инцидент в шотландския футбол, където протоколите бяха нарушени и рискуват здравето на хората, то тогава шотландското правителство няма да има друг избор, освен да обмисли евентуално прекъсване на футбола в страната", заявиха представители на правителството в изявление. 

Мениджърът на "Селтик" Нийл Ленън е бесен от действията на Болинголи, съобщава Sky Sports.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК