"Манчестър Юнайтед" продължава към полуфиналите в Лига Европа

Тимът се класира след победа над "Копенхаген"

11.08.2020 | 13:03 Редактор: Георги Камарашев

"Манчестър Юнайтед" продължава битката за трофея в Лига Европа. "Червените дяволи“ ще играят на полуфинал, след като отстраниха "Копенхаген" с 1:0. Двата тима играха на "Рейн Енергищадион" в Кьолн. като така и не си отбелязаха гол в редовното време и стигнаха до продължения. 

20-кратният шампион на Англия като цяло доминираше на терена и създаде 26 голови положения. Вратарят на съперника Карл Йохан-Йонсон бе в основата на сухата мрежа за неговия тим, след като направи рекордните за турнира 13 спасявания. Преди почивката "Юнайтед" стигна до попадение чрез Мейсън Грийнууд, но след намесата на системата за видео повторения, голът бе отменен заради засада. 

Второто полувреме започна с натиск на "червените дяволи“ и отново опит да поведат в резултата. Този път Маркъс Рашфорд прати топката в мрежата на Копенхаген, но се оказа в засада и нулевото равенство се запази. В продълженията отборът, воден от Оле Гунар Солскяр, все пак пречупи датчаните. В 95-ата минута Бруно Фернандеш се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марсиал. Следвашият съперник на "Манчестър Юнайтед" ще бъде победителят от двойката "Уулвърхемптън" – "Севиля". 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК