Марин Петков: "Левски" винаги трябва да бъде на върха

Нападателят мечтае за големия футбол и трофеи от европейската сцена

10.08.2020 | 09:42 Редактор: Ралица Братанова

Трусовете и сътресенията в "Левски" от началото на годината, промяната на собствеността, тежките финансови проблеми и неясното бъдеще на клуба премоделираха визията на отбора. 

За новия футболен сезон  на "Герена" ще разчитат предимно на млади футболисти от школата на клуба, а не на чужденци. Ще ви запознаем с голямата надежда на "сините" - Марин Петков.

В началото на годината юношата на "Левски" подписа професионален договор със синия клуб. Контрактът на нападателя е за срок от три години - до 31 декември 2022 година.

Бившият наставник на "Левски" Петър Хубчев видя потенциал в голмайстора на отбора на сините до 17 години и му гласува доверие, пускайки го в игра с мъжете в мач от шампионата, провел се в Пловдив срещу "Ботев."

Действащият треньор на "сините" Георги Тодоров също не подмина таланта Марин, като под негово ръководство след всеки следващ мач юношата на клуба разгръща все повече потенциала си. 
   
Много от основните играчи на "Левски" не успяха да предоговорят личните си условия с клуба и след края на изминалата кампания си тръгнаха от "Герена". 

Въпреки липсата на ключови играчи за тима, Марин е на мнение, че "Левски" винаги трябва да бъде на върха.

Въпреки крехката си възраст нападателят мечтае за големия футбол и трофеи от европейската сцена.

На старта на шампионата "Левски" ще има нелеката задача да приеме "Берое" на стадион "Георги Аспарухов". Двубоят е в понеделник 10:00 август от 20:00 часа. 

Вижте повече в репортажа на Моника Симеонова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК