Заради Ковид-19: Гришо се чуди за US Open, Надал отказа участие

Най-добрият ни тенисист заяви, че се чувства несигурен

05.08.2020 | 21:18 Редактор: Тодор Петров

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, все още обмисля участието си на US Open. Основната причина е коронавирусът, с който той се сблъска лице в лице. Въпреки това засега Григор е в стартовия списък за турнира, стартиращ на 31 август. 

В интервю за Sky Sports най-добрият ни тенисист заяви, че се чувства несигурен, а част от причините са множеството полети и хилядите хора, които ще бъдат на едно място. 

По всичко изглежда, че коронавирусът, през който премина Димитров, е и поводът за неговите колебания. Той е категоричен, че не спира да тренира, но участието му зависи от официалната информация за организацията, която трябва да получи. 

Съвсем категоричен пък е световният номер 2 – Рафаел Надал. Той обяви, че няма да участва на US Open заради ситуацията с Ковид-19 в световен мащаб. В социалните мрежи Матадора написа: Това е решение, което не ми се искаше да вземам, но реших да послушам сърцето си и в момента предпочитам да не пътувам.

Това значи, че Надал ще се фокусира върху тренировките за любимия си "Ролан Гарос". Роджър Федерер също няма да се присъедини към надпреварата, тъй като е трайно контузен и ще се завърне една през 2021 г.

Вижте повече във видеото.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК