Виктория Томова е дала положителна проба за Ковид-19

Медии в Палермо разкриват, че тя е изолирана в болница без да има симптоми

02.08.2020 | 07:30 Редактор: Ралица Братанова
Виктория Томова е дала положителна проба за Ковид-19

Първата ракета на България Виктория Томова е дала положителна проба за Ковид-19 преди днешния си мач от квалификациите на турнира в Палермо, с който професионалният тенис трябваше да направи своето завръщане след повече от четиримесечна принудителна пауза зарази пандемията от коронавирус.

По-рано днес организаторите на надпреварата обявиха, че една от участничките в турнира е заразена с коронавирус, но не назоваха нейното име.

Малко след това обаче бе обявено, че Томова се оттегля от турнира поради заболяване, след което стана ясно, че именно тя е дала положителна проба за новия вирус, пише Gol.bg.

В последствие местни журналисти разкриха, че 130-та в световната ранглиста българка е изолирана в болница, но няма никакви симптоми на заболяването.

В първия кръг на квалификациите Томова трябваше да се изправи срещу украинката Марта Костюк, която сега ще има друга съперничка.

Организаторите на турнира в Палермо подчертаха, че са спазени всички противоепидемични протоколи и турнирът може да продължи, като най-близките контактни хора на Томова ще бъдат подложени на тестване.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Щом е без симптоми, нищо и няма. Сигнализирай за неуместен коментар