Григор Димитров приключи с победа участието си в Ultimate Tennis Showdown

Най-добрият български тенисист победи Никола Маю с 3-1

01.08.2020 | 20:35 Редактор: Ралица Братанова

Григор Димитров приключи с победа участието си на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Най-добрият български тенисист победи Никола Маю с 3-1.

В атрактивен сблъсък, изпълнен с много забавни моменти, Григор Димитров постигна победа над Никола Маю с 3:1 сета и по този начин записа трети пореден успех над този опонент.

Гришо надигра французина с 14:11, 13:15, 15:14 и 12:10, като на практика единствено втората четвъртина отиде на сметката на Маю. Мачът е последен за първата ни ракета от демонстративния  Ultimate Tennis Showdown, който се организира в академията на Патрик Муратоглу.

Освен че постигна успех за повдигне на духа, Димитров демонстрира и доста по-добро физическо състояние в сравнение с мачовете срещу Гаске и Лопес миналата седмица.

Това е и първи турнир за българина след дадената положителна проба за Ковид-19 в края на юни. Следващото предизвикателство пред Григор е предстоящият на 22 август “Мастърс” в Синсинати, за който той е заявил участие. Турнирът ще се проведе в Ню Йорк непосредствено преди US Open.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК