"Байерн" (Мюнхен) върви към титлата след мощна победа в Леверкузен

Левандовски с рекорд - 44 гола от началото на сезона

06.06.2020 | 22:20 Редактор: Ивет Арабова

"Байерн" (Мюнхен) стигна до страхотен обрат с 4:2 срещу "Байер" (Леверкузен). По този начин "баварците" записаха девета поредна победа в Бундеслигата.

Срещата започна чудесно за "Байер" (Леверкузен), след като още в 9-ата минута домакините поведоха с гол на Лукас Аларио. В 27-ата обаче беше поставено началото на обрата за Байерн Мюнхен. Кингсли Коман с финес парира вратаря на "аспирините“ и изравни за 1:1. До края на полувремето резлтатът беше покачен до 1:3 след голове на Леон Горецка и Серж Гнабри.

През част номер 2 "баварците“ продължиха своята доминация, а в мрежата на "аспирините“ се разписа дежурният голмайстор за "Байерн" – Роберт Левандовски. С попадението той отбеляза 30-ия си гол в Бундеслигата, а от началото на сезона полякът вече има 44 на своята сметка, което е негов личен рекорд. 

До края "Байер" все пак върна едно попадение, което отбеляза 17-годишният Флориан Виртц. За двата отбора през седмицата предстоят полуфинални сблъсъци от турнира за Купата на Германия. В тях "Байерн" се изправя срещу "Айнтрахт" (Франкфурт), а Байер има за съперник "Саарбрюкен".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК