Висшата лига на Англия представи дарителски фонд в борбата с Ковид-19

Създаването на фонда идва малко след отказа на играчите доброволно да намалят заплатите си с 30%

09.04.2020 | 11:56 Редактор: Юлия Христова
Висшата лига на Англия представи дарителски фонд в борбата с Ковид-19

Футболистите от Висшата лига на Англия официално представиха основания от тях дарителски фонд, който ще подпомага Националната здравна служба на Великобритания.

Водещите играчи на големите отбори на Острова, в това число капитаните на "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед" - Джордан Хендерсън и Хари Магуайър, и капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн разпространиха обща декларация под наслова #PlayersTogether.

С инициативата се цели набирането на средства, които да подпомагат не само здравните работници и институциите, а и заразените и пострадали от новия коронавирус Ковид-19.

Създаването на фонда идва малко след отказа на играчите доброволно да намалят заплатите си с 30 процента. При преговорите с представителите на Висшата лига те заявиха, че предпочитат да даряват средствата на наистина нуждаещите се от тях, вместо те да остават в сметките на собствениците на клубовете, пише БНР.

Здравният министър Мат Ханкок приветства инициативата на футболистите, които призова преди дни сами да намалят заплатите си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК